Bitcoin Fixed deposit di Jepun diperkenalkan

Posted by

Japan telah memulakan untuk mengenakan interest pada penggunaan fixed deposit di jepun. Financial Services Agency telah merujuk terhadap terma2 setelah melihat kesan sampingan terhadap penggunaan bitcoin atau crypto currency ini Boleh memberi Saingan pada traditional bank.
Nikkei melaporkan bahawa pengguna crypto currency akan Boleh menikmati pulangan intrest daripada penyimpanan atau pertukaran matawang yen kepada bitcoin dan juga crypto currency.

The Coincheck berpangkalan di Tokyo akan menawarkan empat pelan, memberikan pengguna deposit mata wang mereka selama 14 hari pada kadar faedah tahunan 1%, 30 hari untuk 2%, 90 hari untuk 3%, atau satu tahun penuh untuk 5%. Jadi pemegang akaun mendepositkan 10 Bitcoin ($ 15.956) selama 90 hari akan mendapat kira-kira 0.07 Bitcoin.
Financial services Agency telah menyatakan bahawa bitcoin fixed deposit masih lagi tidak sah digunakan di Sana.

GMO-Z.com Coin, Sebuah Syarikat di Jepun yang menggunakan perkhidmatan Affilite.GMO Internet, juga akan melancarkan platform dagangan dalam talian untuk Bitcoin pada 24 may 2017, membuka mata pengguna membeli dan menjual mata wang digital ini secara langsung dan juga dengan leverage dalam kaedah yang serupa dengan perdagangan pertukaran asing .
Dengan pelbagai pihak telah berminat untuk menjalankan urusan dengan matawang bitcoin telah memberi saingan terhadap industri ini. Penyimpanan asset seperti bitcoin ini telah melonjak pasaran harga bitcoin.

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *