Korea Selatan – pasaran pertukaran Ethereum terbesar

Posted by

Korea Selatan secara rasmi menjadi pasaran pertukaran Ethereum terbesar dengan bahagian pasaran sebanyak 21 peratus daripada pasaran pertukaran Ethereum global.

Exchange market Korea Selatan memprocess 978,000 Eter setiap hari, jumlah yang bersamaan dengan 104 Juta usd.

Antara bursa Bitcoin utama Korea Selatan termasuk Bithumb, Coinone dan Korbit telah mengalami kenaikan besar dalam jumlah dagangan Ethereum, disebabkan oleh hackers. Pertukaran bersekala besar.

Walaupun ia mungkin kelihatan tidak masuk akal kepada masyarakat Bitcoin global, pengguna Korbit telah berhijrah dari Bitcoin kepada ethrium kerana isu-isu berskala Bitcoin dan kesesakan Blockchain.
Ramai pengguna telah fed up dengan intest rate yang tinggi di gunakan bitcoin. salah satu exchange Bitcoin Korea Selatan digodam.

Ramai pengguna yang mempunyai pengetahuan tidak penting dalam Bitcoin diandaikan bahawa langkah-langkah keselamatan Bitcoin membawa kepada hack, dan bukannya sistem infrastruktur dan keselamatan yang lemah pertukaran Bitcoin.
Yapizon, bursa itu yang kehilangan bitcoin yang bernilai lebih 5 Juta usd bitcoin memberitahu pelanggannya modal mereka sudah di hack.

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *