Pengenalan Ripple

Posted by

Salah 1 cryptocurrency selain daripada bitcoin. Ia juga merupakan salah 1 crypto yang hebat dari segi technology nya. Sblm kita mulakan, sesebuah crypto ada keunikan dan kelebihan yang tersendiri. Seperti bitcoin. Menjadikan tiada sesiapa yang kontrol bitcoin dan meggunakan peer 2 peer. Ripple (XRP) juga ada keunikannya. Ripple memperkenalkan company itu dengan Ripple Consensus Ledger(RCL) yang membolehkan dunia crypto dan juga dunia fiat Boleh transfer duit ke mana2 sahaja. Bermaksud dari Sebuah bank yag kecil kepada bank besar lain tanpa melalui orang tengah.

Ripple connect

Ripple conect adalah perantaran ledger daripada institusi2 melalaui Inter ledger protocol (ILP) sebagai jalan untuk menyelesaikan settlement cross border payment (tukarankepada currency lain). disamping mengekalkan ledger( history transaction) dan juga privacy istitusi kewangan terbabit. dikatakan Ripple connect memberi informasi maklumat penerima, charge, dan juga tempoh masa terima. dahulu sebelum memulakan process penghantaran duit .

https://youtu.be/5e2jDFL1kKI

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *