Cloud Mining

Posted by

Kenapa kita perlu belajar tentang bitcoin?

Sebab saya adalah banyak dan pelbagai. sebab anda mungkin berubah dari masa ke masa kerana anda belajar tentang Bitcoin dan mengikuti perkembangannya. Ia membantu untuk memahami motivasi orang lain untuk mempercayai rangkaian Bitcoin dan mata wang yang disokongnya. Ramai orang memulakan mining bitcoin setelah melalui sesuatu yang lain mereka sudah lakukan. Sebagai contoh, Mining Bitcoin adalah sama dengan projek pengkomputeran lain yang telah berkembang dan memberi peluang untuk bekerjasama dengan orang lain dalam menyelesaikan satu masalah besar. pengguna menyumbang kuasa pemprosesan komputer mereka untuk meningkatkan keupayaan memahami bagaimana protein kali ganda. Melalui mining , kita membantu untuk menyelesaikan masalah(pemecahan block) yang mewujudkan mata wang dan pembayaran network yang tidak bergantung kepada kerajaan pusat.
Mereka yang terlibat dalam teknologi menggunakan untuk inovasi yang berterusan dan menyedari ia adalah penting untuk tinggal dimaklumkan sebagai teknologi baru muncul. Bitcoin adalah gabungan baru beberapa novel.

Bitcoin adalah terdiri daripada 3 perkara.
1. Ia adalah protokol (atau set peraturan) yang mentakrifkan bagaimana rangkaian harus beroperasi.
2. projek perisian yang melaksanakan protokol itu.
3. Rangkaian komputer dan peranti yang menjalankan perisian yang menggunakan protokol untuk
membuat dan menguruskan mata wang Bitcoin.

Perlombongan ditakrifkan dalam protokol, dilaksanakan dalam perisian, dan
fungsi penting dalam menguruskan rangkaian Bitcoin. Perlombongan mengesahkan jualbeli, menghalang dua perbelanjaan, mengumpul yuran transaksi dan mewujudkan bekalan wang. Perlombongan juga melindungi rangkaian dengan cerucuk tan kuasa pemprosesan di atas urus niaga yang lepas.

Perlombongan mengesahkan transaksi dengan menilai mereka terhadap urus niaga yang berlaku sebelum ini. Transaksi yang tidak boleh menghabiskan bitcoins yang tidak wujud atau yang sudah telah dibelanjakan sebelum ini. Pengguna mesti menghantar bitcoins ke alamat sah.

perlombongan Bitcoin adalah proses membuat perkakasan komputer jangan pengiraan matematik untuk rangkaian Bitcoin untuk mengesahkan transaksi dan meningkatkan keselamatan. 

Sebagai ganjaran untuk perkhidmatan mereka, Miners Boleh buat pool mining atau dengan erti kata mining secara berjemaah. Mining bitcoin adalah pasaran khusus dan berdaya saing di mana ganjaran dibahagikan mengikut berapa banyak yang banyak dilakukan. Tidak semua pengguna Bitcoin melakukan perlombongan Bitcoin, dan ia tidak adalah cara yang mudah untuk meperolehi bitcoin.

kolam Mining

Tetapi, terdapat banyak orang yang tahu bagaimana perlombongan. terutamanya menggunakan pengaturcara. yang biasa tahu bagaimana untuk melakukan perlombongan yang terdiri daripada perisian, perkakasan dan sistem rangkaian. Oleh itu juga terdapat banyak orang-orang yang melakukan perlombongan. Mereka pada permulaan tidak Hove lebih bajet untuk membeli alat-alat, alat-alat untuk perlombongan. mereka mengetam untuk menjadikannya oleh kumpulan atau kolam. Pada masa yang sama mereka boleh meningkatkan keupayaan perlombongan dengan membeli dan menggunakan peranti mahal dan lebih cekap untuk meningkatkan keuntungan. Mereka akan mengagihkan pendapatan mereka kepada berapa banyak hashrate bahawa pengguna membeli.

Kolam Bitcoin mengumpulkan semua sumber-sumber daripada pelanggan (pelombong solo) untuk menjana penyelesaian kepada blok diberikan. Apabila kolam diselesaikan satu blok, yang bitcoins yang dihasilkan akan dibahagikan sama untuk participants.The Bitcoin kolam mengumpulkan semua sumber-sumber daripada pelanggan (pelombong solo) untuk menjana penyelesaian kepada blok diberikan. Apabila kolam diselesaikan satu blok, yang bitcoins yang dihasilkan akan dibahagikan sama kepada peserta. Manakala seorang pelombong solo melakukan operasi dengan sendiri dan semua kredit adalah untuk dirinya sendiri. Apabila Mining dilakukan di kolam renang atau dalam masyarakat, mereka akan menyelesaikan pengiraan matematik lebih cepat.

Keburukan Pool Mining

Terdapat juga kelemahan dari perlombongan kolam renang. risiko terbesar adalah pembekal untuk perkhidmatan perlombongan kolam terdedah kepada menjadi scammer atau serangan daripada penggodam. Walau bagaimanapun, jika u adalah pengambil risiko, maka ia tidak akan menjadi perkara-perkara yang sejak roi yang biasanya sekitar 6 hingga 7 bulan. Terdapat tips. sebelum u akan menyertai perlombongan kolam renang. Sentiasa periksa di badbitcoin untuk memastikan ia selamat atau tidak untuk perlombongan.
sini adalah salah satu contoh. 
200x200-eng

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *