Bitcoin Cash hard fork daripada bitcoin

Posted by

Bitcoin kepada Bitcoin Cash

Bitcoin Cash ini adalah benda baru pada bitcoin. Kebanyakan tegar bitcoin daripada miners, developers, pelabur dan juga pengguna pengguna sekalian. Akan upgrade protokol baru User Ativated Hard Fork (UAHF). perubahan ini akan mengubah struktur bitcoin yang memunculkan bitcoin baru iaitu Bitcoin Cash (BCC). Setiap bitcoin holder secara automatik akan memiiki Bitcoin Cash.

Tujuan Bitcoin Cash dicipta ada bertujuan untuk merendahkan kadar bayaran setiap transaksi bitcoin yang dibuat oeh setiap pengguna.

Untuk tujuan split atau pecahan ini, sokongan daripada Miners, pelabur, dan juga pengguna pengguna untuk memastikan ianya berjaya.

Antara ciri ciri penambahbaikan yang dibuat

Blocksize limit

Membesarkan size block limit sehingga 8MB.

Replay and Wipeout  Protection

Bertujuan untuk memastikan keselamatan Pengguna bitcoin

New SigHash Type

memperkenalkan sejenis transaksi baru yang mempunyai ciri ciri baru seperti penambahbaikan seperti membuang quadratic hashing problem(pemprocess bitoin) .

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *