Bitcoin Cash dan juga Luno

Posted by

Sudah hampir dua minggu terjadinya hardford dalam bitcoin yang akhirnya memunculkan Bitcoin Cash (BCH). dilihat hari hari berlalu, supporter Bitcoin Cash (BCH) semakin meningkat terutamanya dikalangan walet cryptocurrency ini. Buat masa sekarang BCH telah process 6 block sejak dari hard fork dan BCh juga masih lgai dalam rangkaian Bitcoin.

Wallet Di Malaysia

Siapa tidak tahu kalau di kalangan penggemar penggemar Bitcoin wallet Luno. yang dahulunya adalah BitX. setelah di Rebrand menjadi Luno. Luno adalah salah 1exchanger yang berdaftar dan menggunakan Maybank sebagai Medium transfer. GIRO. Luno saya lihat sudah pon mempunyai BTC dan juga BCH dalam account nya. Maju, sedangkan masih banyak lagi wallet yang tidak upgrade.

Jika anda prasan. Wallet Luno dalam bentuk BCH tidak ada untuk receive lagi. sungguhpun demikian, BCH sudah boleh di gunakan untuk send. manakala untuk kita cash out (keluarkan duit) perlu menukar kepada bitcoin terlebih dahulu. lihat gambar di bawah.

 

Paparan yang menunjukkan anda boleh menggunakan BCH untuk Transfer.

 

 

 

 

Exchanger Luno masih lagi hanya trading Guna BTC. BCH masih lagi tidak available.

 

buka Account Luno

BitGo – Wallet Lagend

Sekarang, E wallet lagend, BitGo teah mengumumkan yang dia akan mengeluarkan tools(app) untuk pengguna mendapat Bitcoin Cash mereka setelah bitcoin telah terbahagi kepada dua BTC & BCH.

Syarikat BitGo menyatakan ianya sudah terlambat untuk menyediakan tool ini. Tetapi tool yang akan datang adalah lebih baik daripada tool yang dirancang.

“Disebabkan permintaan yang tinggi daripada pengguna, BItGo akan memberi full support untuk Bitcoin Cash. kamu akan dapat melihat BCH muncul dalam interface (paparan dlm app) wallet dan boleh hantar dan terima BItcoin Cash (BCH) .

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *