Peningkatan Penggunaan Cryptocurrency dalam Industri peruncitan

Posted by

Meningkatkan Pengambilan Peruncit

Ketua Pegawai Eksekutif Newegg Danny Lee menegaskan bahawa nilai bitcoin telah melonjak sejak 2014, ketika syarikat pertama menggabungkan bitcoin, dan menyatakan bahawa pengguna bitcoin mempunyai daya beli yang tinggi.

    “Pada tahun 2014, Newegg adalah antara syarikat utama pertama yang menawarkan pelanggan pilihan pembayaran bitcoin. Sejak itu nilai bitcoin telah meroket dan pelanggan yang memegang Bitcoin mempunyai kuasa beli yang jauh lebih banyak. Kami percaya masa yang tepat untuk meluaskan penerimaan Bitcoin kepada para pelanggan kami di Kanada, “tambah Lee.

Stephen Pair, Ketua Pegawai Eksekutif di BitPay, iaitu sebuah pembayaran cryptocurrency yang bertanggungjawab untuk mengendalikan pembayaran bitcoin yang dibuat kepada Newegg. juga menyatakan bahawa permintaan untuk cryptocurrencies dari pengguna di Kanada telah meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan integrasi Newegg dalam bitcoin akan membolehkan kadar penggunaan bitcoin untuk berkembang di seluruh negara.

“Kami melihat banyak daya tarikan di Kanada, dan kami gembira melihat Newegg melanjutkan terhadap pilihan pembayaran bitcoin di Sempadan Utara,” kata Pair.

Selain daripada Newegg, platform e-dagang, Overstock, salah satu agensi tempahan perjalanan terbesar di dunia, Expedia, eGifter, Gyft, penyedia perkhidmatan televisyen satelit Dish, dan CheapAir juga menerima bitcoin sebagai kaedah pembayaran.

Faktor Pertumbuhan

Sebelum Januari 2018, sebelum major correction (perubahan harga besar) bitcoin, pengerusi Starbucks, Howard Schultz menyatakan bahawa Starbucks bersedia untuk mengintegrasikan suatu cryptocurrency pada masa akan datang jika ia adalah mesra pengguna dan mampu menangani keupayaan transaksi tertentu yang mencukupi.

Semasa Bersidangang, Schultz menyatakan bahawa dia secara peribadi tidak percaya bitcoin akan menjadi mata wang global yang akan diguna pakai oleh peruncit, tetapi cryptocurrency boleh digunakan pada masa akan datang oleh peruncit.

“Secara peribadi saya percaya bahawa akan ada satu atau beberapa mata wang digital yang sah menggunakan teknologi blockchain. Dan legitimasi dan amanah dari segi aplikasi pengguna mesti disahkan oleh jenama dan persekitaran, di mana pengguna mempunyai kepercayaan dan keyakinan terhadap syarikat yang menyediakan transaksi cryptocurrency, “kata Schultz.

Sebagai pengasas Visa dan pengasas bersama Yayasan Bitcoin Jon Matonis sebelum ini menekankan, legitimasi bitcoin sebagai mata wang global boleh terus meningkat sebagai bank utama seperti Goldman Sachs dan peruncit seperti Newegg terus mengguna pakai bitcoin sebagai kaedah pembayaran dan mata wang.

Pada masa ini, ketidakstabilan pasaran yang melampau menyebabkan para peruncit susah untuk mengamalkan sepenuhnya kriptografi sebagai kaedah pembayaran. Tetapi, apabila pasaran berkembang dan matang dengan pelaburan awam dan lebih banyak saluran pelaburan yang dikawal selia, bitcoin boleh berubah menjadi mata wang digital global yang diterima secara meluas oleh peruncit.

sumber : https://www.ccn.com/retailer-adoption-of-bitcoin-is-growing-in-the-us-and-canada-despite-price-fall/

 “doqspro – Media Bitcoin & Cryptocurrency di Malaysia”

 

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *