Useless Ethereum Token

Posted by

The world’s first 100% honest Ethereum ICO

Kontent pada kali ini berbicara berkaitan dengan Token Ethereum. Nak kata disalah gunakan pun salah. kerana tajuk pada awal dalam website lagi sudah sedia terpampang;

Seriusly, don’t buy this token

Walau pun sudah dinyatakan bahawa token ini tidak ada guna dan sudah dinyatakan bahawa jangan beli token ini. masih ramai juga yang membeli. Sukar saya nyatakan samada ia adalah suatu teknik jualan ataupun suatu betul – betul scam dan sebagainya.

Might Be secure, definitely not Audited

Terus terang dinyatakan krypto ini boleh jadi selamat, tetapi tidak akan ada Audit. Dilaman web terus terang dinyatakan bahawa penulis mencipta token ini dengan belajar pada hari minggu sahaja. dan pada website juga menyatakan bahawa kebanyakkan coin yang sedia ada hanya copy paste dalam github sahaja.

Guaranteed token value

Walaupun sudah dinyatakan tidak berguna atau useless, UET ini tetap tersenarai dalam coinmarketcap.com.

Blockchain Ethereum

Disebabkan UET ini adalah ethereum Token erc20, jadi kita boleh track record, transfer dan aktiviti yang terlibat dengan UET di etherscan. boleh track disini.

Masih lagi dengan nama tidak berguna, token ini boleh didagangkan di HITBTC. Antara top exchanger cryptocurrency. Jika anda ada memiliki Akaun HITBTC, boleh la berdagang disini. Mana tahukan tetiba waktu berdagang atau waktu hodl, pump dari whale datang. Masyukk.

Moral

Walaupun nama Token ‘Useless’ aka tidak berguna, ada sesuatu yang kita dapat belajar daripada token ini.

  • Matlamat sangat jelas, iaitu tidak ada value. Dan kita tidak perlu untuk berharap bahawa coin ini mampu meningkat dengan mendadak.
  • Crypto yang dibina dalam blockchain adalah decentralized, dan boleh digunakan seperti coin lain walau ia tidak berguna untuk individu itu sendiri. Membuktikan ketelusan sebuah system yang dibina di dalam blockchain.
  • Kebanyakan code yang ada adalah copypaste.

 

 

 “doqspro – Media Bitcoin & Cryptocurrency di Malaysia”

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *