Ripple telah menambah 2 syarikat Penghantaran duit ke dalam ripple network

Posted by

Ripple telah melancarkan dua lagi pembekal pembayaran di Asia dan Amerika Selatan sebagai ahli Payment network RippleNet.

Firma kiriman wang antarabangsa InstaReM dan Sao Paulo yang berpangkalan di Singapura, BeeTech yang berpangkalan di Brazil telah bekerjasama untuk bekerjasama dengan produk blockchain Ripple yang pertama di antara non – bank RippleNet. Dengan menggunakan platform ini akan memberi manfaat kepada pelanggan mereka dengan lebih cepat, pemindahan wang murah, kata kedua-dua syarikat itu.

Perkhidmatan ini bermula minggu ini, dengan menghubungkan dua Payment provider di beberapa pasaran termasuk Asia Tenggara, Amerika Selatan dan Eropah. Sebagai contoh, pelanggan BeeTech akan dapat membuat pemindahan segera ke 60 pasaran global yang disokong oleh InstaReM termasuk UK, EU dan Amerika Syarikat.

Khususnya, firma ini akan menggunakan technologi xVia, iaitu menggunakan paparan standard API yang membolehkan institusi kewangan dan pengendali pengiriman wang menghantar bayaran tanpa memerlukan apa-apa pemasangan perisian dengan memasukkan rangkaian RippleNet. Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif BeeTech, Fernando Pavani menyatakan:

“Kerjasama di RippleNet menyediakan pelanggan kami satu pengalaman kedai 1 stop centre, termasuk keupayaan untuk menghantar pembayaran dan mengakses pembekal baru di lebih daripada 60 pasaran melalui xVia – dengan menggunakan sambungan API yang mudah.”

Awal minggu ini, Kuwait Finance House turut menyertai RippleNet dan mendakwa ia adalah bank pertama yang bergabung dengan syarikat industri gergasi yang berpangkalan di San Francisco. Ripple juga menambah coin BankDhofar yang berpangkalan di Oman dan coinone Korea Selatan kepada rangkaian  pada bulan Mei sahaja. Yang terakhir ini akan menggunakan perisian blokchain xCurrent, Ripple yang membolehkan pengesanan segera dan penyelesaian segera.

Di samping itu, perkongsian antara Ripple dan Saudi Arabian Monetary Authority (SAMA) – bank pusat – membawa kepada SAMA menjadi bank pusat pertama di dunia untuk menyertai RippleNet, yang kini termasuk lebih daripada 100 ahli dalam bank, payment provider dan pengendali pengiriman wang dan banyak lagi.

 

sumber :ccn.com

 

Author Profile

pipsumo traderfx
pipsumo traderfx
Pedagang sepenuh masa di pipsumo.com
sangat berminat dengan bidang dagangan matawang.

Menulis konten di doqspro adalah sesuatu yang saya amat minati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *