steemit

Kemajuan Steemit dalam Industri Social media..

Steemit merupakan sebuah social website yang menggunakan tecknologi blockchain yang pertama dalam kelasnya.Steemit menggunakan blockchain Steem cryptocurrency didalam systemnya.

Asal Steemit

steem telah diperkenalkan oleh Dan Larimer dan juga Ned Scott. Dan Larimer telah meletak jawatan nya dalam syarikat kerana merasakan project steemit sudah berjaya. Dan Larimer letak jawatan kerana ingin memberi fokus pada prject barunya. EOS yang merupakan sebuah Operating System. Topik EOS ini saya akan kupas dalam tajuk lain.

Menariknya steemit

Steemit adalah berasaskan sosial website ataupun news social website seperti Reddit. dimana info2 dan juga personal blog, tutorial di ceritakan dalam platform ini. Setiap post2 dan juga coment akan disimpan di dalam blockchain. Melalui blockchain ini terhasil reward. rewards?? hmmm. menarik bukan. siapa yang taknak duit.

persamaan dan perbezaan

Blogger, WordPress, instagram, facebook, Tweeter mempunyai persamaan dari segi likes, comment, shares. cuma berbeza pada nama sahaja. Steemit juga sama,

  • likes = Upvote,
  • comment = comment
  • shares,retweet = Resteem

Apa yang membezakan Steemit ini adalah jika kita membuat satu posting yang menarik dan orang upvote kita punya post, kita terus akan dapat keuntungan. posting ini dibayar seteah genap 7 hari. bayangkan jika tuan2 adalah somebody, artis, ilmuan ataupun anda mempunyai kenalan yang ramai.

sebagai contoh: anda mempunyai seribu kenalan yang selalu berhubung dengan anda melalui steemit dan kita andaikan setiap orang yang upvote kita mempunyai power 0.01usd. 1 post anda td anda akan dapat 10usd setelah 7 minggu. itu saya andaikan nilaian vote adalah 0.01usd. Nilaian upvote adalah berbeza setiap individu berdasarkan steem power setiap individu.

Di atas adalah profile saya. anda boleh google doqstrader untuk melihat profile saya.

https://steemit.com/@doqstrader

 

Sekarang adalah masa terbaik untuk anda mulakan blogging dengan steemit. Link https://www.steemit.com

Teruskan bersama saya untuk mendapat update lagi. subscribe.

masuk website steemit, sign up. jangan berlengah lagi. kerana ia adalah percuma!!!